De unieke waarde van Turfstrooisel

  • Makkelijk te verspreiden
  • Plakt niet aan vloer of dier
  • Direct bij levering ingestrooid in de stal
Agroveen turfstrooisel gratis instrooi service

Baltisch turfstrooisel is ideaal voor gebruik als bodembedekking en zorgt voor comfort en hygiƫne. Het gebruik van turfstrooisel leidt tot droge stallen en een beter stalklimaat. Het is zacht, plakt niet, heeft een hoge vochtopname en groot verend vermogen.

Je dieren zijn gezonder en gebruiken minder medicijnen.
Bij pluimvee leidt het direct tot minder voetzoollaesies en bij melkvee is het risico op thermofiele bacteriƫn (TAS/XTAS) nagenoeg uitgesloten doordat turf een lage pH-waarde heeft. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Turfstrooisel is eenvoudig te verwerken met een normale strooiselbak en is ook weer makkelijk af te voeren.

Ons turfstrooisel wordt gewonnen van de bovenste veenlagen en is afkomstig uit de Baltische staten. Het is een 100% natuurlijk product dat volledig biologisch afbreekbaar is.

Turfmolm is een volledig verteerd product. Daardoor onttrekt het geen stikstof aan over land uitgereden mest, waardoor deze volledig benutbaar is voor de plant. Tevens voegt veenmosveen nog eens extra organische stof toe.

De samenstelling van onze producten is afgestemd op het gebruik voor vleeskuikens, leghennen, kalkoenen, varkens en melkvee. Bekijk hiervoor ons assortiment.

(0-10) Leverbaar in zakgoed (80L/150L) en Big bales (800-1000kg).

(0-40) Leverbaar in zakgoed (80L/150L) en Big bales (800-1000kg).

 

Offerte aanvragen