Luzerne

Agroveen turfstrooisel gratis instrooi service

Luzerne is een ruwvoer voor de pluimveehouderij dat helpt om het pikken van de veren te voorkomen. Ruwvoer heeft een positief effect op de gezondheid, het gedrag en het welzijn van uw kippen. Ruwe vezels stimuleren de activiteit van de spiermaag en verlagen het risico op bacteriële- en worminfecties.

Bij een tekort in het rantsoen of pijn en stress kan ongewenst gedrag zoals verenpikken ontstaan. Gezond pluimvee is actief, eet en drinkt goed, verzorgt zichzelf en is gek op een stofbad.

De Luzerne heeft een hoog vezelgehalte en stimuleert het natuurlijk pikgedrag, waardoor de veren niet meer worden opgenomen als vezelvervanger. Voor het beste resultaat wordt de luzerne vanaf de eerste fase in de opfok gevoerd. De hennen zijn minder gericht op elkaar, zijn minder verveeld en er wordt een situatie gecreëerd waar op natuurlijke wijze gefoerageerd kan worden. Hierdoor kan het voeren van Luzerne helpen het veren pikken te voorkomen.

De darmlengte van pluimvee is korter in vergelijking met zoogdieren. Om toch voldoende verteringstijd te winnen, maakt het verteringsstelsel van pluimvee gebruik van een reflux, dit houdt in dat het voer twee richtingen op beweegt. Bij jonge dieren ondersteunt luzerne de ontwikkeling van de spiermaag. De vezels uit luzerne stimuleert de reflux en darmperistaltiek en houdt het vocht en de voedingstoffen langer vast in de darm. Door een geoptimaliseerde spijsvertering wordt drogere mest uitgescheiden, blijft het verblijf droger en wordt eventuele infectiedruk verminderd.

Gebruikswijze

  • Verspreid de baaltjes zo veel mogelijk zodat alle hennen de kans krijgen om de luzerne te eten.
  • Het ’s avonds plaatsen van de Compact Luzerne voorkomt stress in een onrustig koppel.
  • Voor het behouden van het baaltje is het belangrijk de straps om het baaltje te laten zitten voor een langzame opname van de luzerne.
  • Gebruik bij voorkeur een voernet en voorkom verspilling van het product.
  • Start met het voeren van Compact Luzerne in de eerste levensweken.

Voordelen

  • Bevordert natuurlijk pikgedrag
  • Natuurlijk product
  • 100% luzerne
  • Vezelrijk
  • Drogere stalbedding

Omverpakking
Luzerne is verkrijgbaar in balen van 10 kg en 20 kg.

De balen zijn voorzien van dioxine vrije folie, zodat uw opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is tegen invloeden zoals schimmels, bacteriën, vuil, vocht etc. Daarnaast zijn de balen vastgebonden met straps zodat het goed in elkaar blijft zitten.

Het baaltje van 10 kg heeft een afmeting van 25 x 30 x 30 cm.

Offerte aanvragen